Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡεβύθια µε καραµελωµένα κρεµµύδια µε απάκι Κρήτης
Ab logo
  • Ρεβύθια µε καραµελωµένα κρεµµύδια µε απάκι Κρήτης

Ρεβύθια µε καραµελωµένα κρεµµύδια µε απάκι Κρήτης

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Ρεβύθια µε καραµελωµένα κρεµµύδια µε απάκι Κρήτης

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό ρεβίθια
  • 1 κ. σ. δενδρολίβανο, κοπανισμένο στο γουδί
  • 3 μεγάλα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. μπούκοβο
  • 1 κ. γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ. γ. αλάτι
  • 200 g. απάκι Κρήτης, σε λεπτές φέτες

Ας μαγειρέψουμε

• Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε νερό που να τα σκεπάζει κατά 15 εκ., για 1 βράδυ. • Την επομένη, σουρώνουμε και βάζουμε τα ρεβύθια σε κατσαρόλα με φρέσκο νερό να τα σκεπάζει κατά 2 δάχτυλα. Φέρνουμε σε δυνατό βρασμό και ξαφρίζουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τα ρεβύθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. • Αφαιρούμε τα μισά ρεβύθια για το φαγητό μας μαζί με λίγο από το ζουμί τους και φυλάμε τα υπόλοιπα στην κατάψυξη, χωρισμένα σε δύο σακουλάκια τροφίμων. • Βάζουμε ένα μεγάλο πυρέξ στο φούρνο και προθερμαίνουμε στους 180° C. • Σε μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το μισό ελαιόλαδο και το μισό αλάτι, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. • Βγάζουμε το καυτό πυρέξ από το φούρνο, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το δενδρολίβανο, το μπούκοβο, το πιπέρι, το απάκι και τα ρεβύθια που κρατήσαμε, με το ζωμό τους. Ανακατεύουμε πολύ καλά και απλώνουμε τα κρεμμύδια. • Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 30’.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Ρεβύθια µε καραµελωµένα κρεµµύδια µε απάκι Κρήτης