Ab logo
  • Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τους κεφτέδες)
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 αβγά ,μεσαίο μέγεθος
  • 3 κουταλιές σούπας ρίγανη φρέσκια, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Πατάτες Νάξου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222810
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    100 γρ
    11,9 Ε/ κιλ
    €1,19
    7081527
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, τις στραγγίζετε σε ένα τρυπητό σκεύος και τις πλένετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα τού πουρέ ή τον χοντρό μύλο.Φτιάξτε τη ζύμη: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τον πουρέ της πατάτας με τα αβγά, τη ρίγανη, το τυρί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά τα υλικά για 1-2 λεπτά με το χέρι σας. Πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες και τις αλευρώνετε για το τηγάνισμα.Τις τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάτε επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς.TIP Περνάτε τις πατάτες από την πρέσα τού πουρέ για να μείνουν μέσα λίγα κομματάκια, στο μπλέντερ θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή και δεν θα είναι ωραίοι κεφτέδες. Αν θέλετε πιο τραγανή κρούστα εξωτερικά, μπορείτε να τους περάσετε σε χτυπημένο αβγό και μετά σε καλαμποκάλευρο.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Brunch
    Όλες οι εποχές
    Απεριτίφ/Χωνευτικά
    • Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Πατάτες Νάξου
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222810
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    100 γρ
    11,9 Ε/ κιλ
    €1,19
    7081527