facebook-pixel
Ab logo
  • Ριγανοκεφτέδες Πηλίου
Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

Ριγανοκεφτέδες Πηλίου

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 3 κουταλιές σούπας ρίγανη φρέσκια, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 αβγά ,μεσαίο μέγεθος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τους κεφτέδες)
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  • 3 μεγάλες πατάτες
  • 3 κουταλιές σούπας ρίγανη φρέσκια, μόνο τα φυλλαράκια
  • 2 αβγά ,μεσαίο μέγεθος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το πανάρισμα)
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για τους κεφτέδες)
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα για 20 λεπτά, τις στραγγίζετε σε ένα τρυπητό σκεύος και τις πλένετε με κρύο νερό. Στη συνέχεια, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα τού πουρέ ή τον χοντρό μύλο.Φτιάξτε τη ζύμη: Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τον πουρέ της πατάτας με τα αβγά, τη ρίγανη, το τυρί, τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλατοπίπερο και ζυμώνετε καλά τα υλικά για 1-2 λεπτά με το χέρι σας. Πλάθετε σε στρογγυλές κροκέτες και τις αλευρώνετε για το τηγάνισμα.Τις τηγανίζετε σε ένα βαθύ τηγάνι με μπόλικο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και ακουμπάτε επάνω σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το λάδι τους. Σερβίρετε τους κεφτέδες ζεστούς.TIP Περνάτε τις πατάτες από την πρέσα τού πουρέ για να μείνουν μέσα λίγα κομματάκια, στο μπλέντερ θα αποκτήσουν κρεμώδη υφή και δεν θα είναι ωραίοι κεφτέδες. Αν θέλετε πιο τραγανή κρούστα εξωτερικά, μπορείτε να τους περάσετε σε χτυπημένο αβγό και μετά σε καλαμποκάλευρο.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Brunch
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7081527
  • Baking Powder  2+1 Δώρο 3Χ20 gr
    60 γρ
    6,33 €/ κιλ
    €0,38
    7065689
  • Πατάτες Νάξου ΠΓΕ Συσκευασμένες
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222810
  • ΡΙΓΑΝΗ  25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133882