Ριζομακάρονα με sticks μοσχαριού και λαχανικά εποχής
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
Καμία
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1/2 κιλό ριζομακάρονα
- 3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1,5 κουταλιές της σούπας ξίδι ρυζιού ή sherry
- 1 κουταλιά κορν φλάουερ
- 50 γρ. φιστίκια κάσιους
- 12 σπαράγγια κομμένα στη μέση κατά μήκος
- 1 φλιτζάνι φρέσκο αρακά
- 2 κίτρινες πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 4 φέτες τζίντζερ
- 350 γρ. φιλέτα μοσχάρι
- 2 κουταλιές της σούπας σισαμέλαιο
- 1 κ.σ. ηλιέλαιο
- 1/4 κουταλιά του γλυκού πιπέρι Sichuan
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιαντρο ψιλοκομμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Αναμειγνύετε τη σάλτσα σόγιας, το ξίδι, το σισαμέλαιο και το τζίντζερ σε ένα βαθύ μπολ. Κόβετε το φιλέτο σε μακριές λεπτές λωρίδες και το ρίχνετε στο μπολ. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 15-20 λεπτά. Μαλακώνετε τα ριζομακάρονα για 15 λεπτά σε κρύο νερό και τα σουρώνετε. Ζεσταίνετε σε γουόκ το ηλιέλαιο και σωτάρετε τα λαχανικά για 2-3 λεπτά. Τα αφαιρείτε από το γουόκ και τα κρατάτε ζεστά. Σουρώνετε το κρέας και κρατάτε τη μαρινάδα. Ρίχνετε τις λωρίδες μοσχαριού στο γουόκ και σοτάρετε για 3-4 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Σιγά-σιγά προσθέτετε τη μαρινάδα και χαμηλώνετε τη φωτιά. Μαγειρεύετε το κρέας για άλλα 5-7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειαστεί. Ρίχνετε τα λαχανικά,τα φιστίκια και τα ριζομακάρονα και ανακατεύετε καλά. Πασπαλίζετε με πιπέρι σιτσουάν ή μαύρο χοντροτριμμένο πιπέρι και φρέσκο κόλιαντρο και σερβίρετε.