Ριζότο φούρνου με τοματίνια, σπανάκι και καπνιστό μπέικον
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 250 γρ. μπέικον καπνιστό
- Αλάτι
- 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 150 γρ. baby σπανάκι
- 150 γρ τοματίνια κομμένα στη μέση
- 100 ml λευκό κρασί
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 25 γρ. βούτυρο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7126450
7077351
7063706
7087799
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1800C. Τηγανίζετε το μπέικον για 3-4 λεπτά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και το βούτυρο στο τηγάνι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Βάζετε το ρύζι και ανακατεύετε καλά. Μετά ρίχνετε το κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί. Τοποθετείτε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος με καπάκι, προσθέτετε το ζωμό λαχανικών, τα τοματίνια, το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψήνετε το ριζότο στο φούρνο για 18 λεπτά. Ανοίγετε το καπάκι του πυρίμαχου, πασπαλίζετε με τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύετε ελαφρά και σερβίρετε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7126450
7077351
7063706
7087799
Για δες 4 ακόμη προϊόντα