Ριζότο με chorizo, ραντίτσιο και κόκκινο κρασί
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 175 γρ. chorizo ή χωριάτικα λουκάνικα
- Αλάτι
- 60 γρ. πεκορίνο τριμμένα
- 25 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. ραντίτσιο κομμένα σε λωρίδες
- 700 ml ζεστό ζωμό λαχανικών
- 300 ml κόκκινο κρασί
- 300 γρ. ρύζι για ριζότο
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7140578
7133790
7063879
7126450
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες και τα σοτάρετε σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Βάζετε το κρεμμύδι και το σοτάρετε για 3-4 λεπτά, μετά ρίχνετε και το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Ρίχνετε το ρύζι και το ανακατεύετε 1-2 λεπτά μέχρι να αποκτήσει μια γυαλάδα. Μετά προσθέτετε λίγο κρασί και ανακατεύετε μέχρι να απορροφηθεί. Συνεχίζετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε όλο το κρασί, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνετε σιγά-σιγά και το ζωμό ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το ραντίτσιο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός και το ρύζι να παραμείνει ζουμερό. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το βούτυρο και το πεκορίνο. Σκεπάζετε το τηγάνι για 1-2 λεπτά και μετά σερβίρετε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7140578
7133790
7063879
7126450
Για δες 4 ακόμη προϊόντα