Ριζότο με καλαμάρι σε φυσικό χυμό FLOKOS
από Blender
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Νηστίσιμα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κονσέρβα καλαμάρι FLOKOS σε φυσικό χυμό
- 9 φλ. ζεστό νερό για τον κύβο ζωμό λαχανικών
- 1 κύβο ζωμό λαχανικών
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
- 2 φλιτζ. τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 μικρές γλυκές, κόκκινες πιπερίτσες για το σερβίρισμα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7126768
7126450
7126450
7064307
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζετε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σοτάρετε καλά. Χαμηλώνετε τη φωτιά στο μισό και προσθέτετε το ρύζι συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι το ρύζι να “ξανθύνει”. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνετε το λιωμένο σκόρδο και ανακατεύετε. Προσθέτετε και τα καλαμάρια αφού πρώτα τα έχετε ξεπλύνει, αφαιρέσει το “κόκκαλο” και κόψει σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύετε και αφήνετε για λίγο να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνετε με το κρασί κι ανακατεύετε για περίπου 2’. Στη συνέχεια, ρίχνετε σταδιακά τον ζωμό, αλατοπιπερώνετε κι ανακατεύετε μέχρι το ρύζι μας να ετοιμαστεί. Σβήνετε τη φωτιά, ρίχνετε το βούτυρο, ανακατεύετε και το αφήνετε να ξεκουραστεί κλείνοντας το καπάκι για περίπου 5’. Πριν σερβίρετε, προσθέστε τις πιπερίτσες και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7126768
7126450
7126450
7064307
Για δες 4 ακόμη προϊόντα