Ριζότο με σάλτσα ξερών σύκων και χουρμάδων
από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δύσκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 250 γρ. χουρμάδες ξεροί, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 2 φλιτζάνια βαλσαμικό ξίδι (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1 (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων) πορτοκάλι
- 4 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
- πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα ξερών σύκων
- 150 γρ. Σαν Μιχάλη ή άλλο πικάντικο τυρί κομμένο μικρά κυβάκια
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 ποτηράκι του κρασιού, λευκό κρασί
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
- 250 γρ. χουρμάδες ξεροί, χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένοι (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά (προαιρετικά) (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1 κουταλάκι γλυκού τριμμένο τζίντζερ (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 2 φλιτζάνια βαλσαμικό ξίδι (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 2 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 1 (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων) πορτοκάλι
- 4 ξερά σύκα, ψιλοκομμένα (για τη σάλτσα σύκων και χουρμάδων)
- 400 γρ. ρύζι αρμπόριο
- πιπέρι
- 4 κουταλιές σούπας σάλτσα ξερών σύκων
- 150 γρ. Σαν Μιχάλη ή άλλο πικάντικο τυρί κομμένο μικρά κυβάκια
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 ποτηράκι του κρασιού, λευκό κρασί