Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡιζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού
Ab logo
  • Ριζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

Ριζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

από Κωνσταντίνος Μπάρδης & Μυρσίνη Λαμπράκη

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Ριζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 200 γρ. ρύζι αρμπόριο
  • Αλάτι
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • Ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 ματσάκι με αρωματικά χόρτα (θυμάρι, δάφνη), δεμένα σε βαμβακερή γάζα
  • 4 καθαρισμένα σπαράγγια
  • 3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
  • 20 γαρίδες μέτριες, καθαρισμένες από το κέλυφος κρατώντας μόνο την ουρίτσα τους
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΡΥΖΙ ARBORIO 2 X 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7150147
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    3,99 Ε/ λιτ
    €2,99
    7087799
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε δύο φλιτζάνια νερό μαζί με το ματσάκι των αρωματικών χόρτων, τα βράζετε μόλις για 2 λεπτά μαζί με τις γαρίδες και με τα σπαράγγια, τα οποία έχετε καθαρίσει από τα σκληρά τους μέρη και έχετε κρατήσει μόνο τις ουρίτσες. Βγάζετε με μια τρυπητή κουτάλα τις γαρίδες και τα σπαράγγια και τα βάζετε στην άκρη. Πετάτε το ματσάκι με τα βότανα. Σουρώνετε το ζωμό και τον βάζετε και αυτόν στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2 λεπτά να «γυαλίσει». Αμέσως μετά προσθέτετε το ρύζι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ώστε να «γυαλίσει» και το ρύζι. Σβήνετε με το μισό κρασί και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις το ρύζι απορροφήσει το κρασί αρχίζετε εναλλάξ να ρίχνετε ζωμό και κρασί, ενώ παράλληλα ανακατεύετε μέχρι το ρύζι να «ανοίξει» και να αρχίσει να μαλακώνει. Αν είναι απαραίτητο, τότε μόνο προσθέτετε λίγο χλιαρό νερό. Ρίχνετε τις γαρίδες, τα σπαράγγια, λίγο ξύσμα λεμονιού και το αλάτι και συνεχίζετε το ανακάτεμα για 4-5 λεπτά. Σερβίρετε το ριζότο πριν απορροφήσει όλα τα υγρά του, «μελάτο» με μπόλικο ξύσμα λεμονιού από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Ριζότο με σπαράγγια, γαρίδες και ξύσμα λεμονιού

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΡΥΖΙ ARBORIO 2 X 500 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7150147
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    3,99 Ε/ λιτ
    €2,99
    7087799