facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡιζότο μιλανέζε με γαρίδες
Ab logo
  • Ριζότο μιλανέζε με γαρίδες
Ριζότο μιλανέζε με γαρίδες

Ριζότο μιλανέζε με γαρίδες

από Akis Petretzikis
Μέτρια
31'- 60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 10 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ. ρόκα
  • 100 γρ σαλάμι αέρος με πιπέρι, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 χιλ
  • 250 γρ γαρίδες tiger
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 120 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • 60 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ρύζι αρμπόριο
  • 2 λίτρα ζωμό κότας (ή 2 λίτρα νερό με 2 κύβους)
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ κρασί λευκό ξηρό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι φύλλα από θυμάρι
  • 3/4 γρ σαφράν
  • 10 γρ ζάχαρη
  • 100 γρ. ρόκα
  • 100 γρ σαλάμι αέρος με πιπέρι, κομμένο σε λεπτές φέτες 2 χιλ
  • 250 γρ γαρίδες tiger
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 120 γρ τυρί κρέμα
  • 100 γρ παρμεζάνα
  • 60 γρ βούτυρο
  • 250 γρ ρύζι αρμπόριο
  • 2 λίτρα ζωμό κότας (ή 2 λίτρα νερό με 2 κύβους)
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 150 γρ κρασί λευκό ξηρό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

Ας μαγειρέψουμε

1. Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος και το έντερο στο πίσω μέρος με ένα μαχαιράκι. Κρατάμε το κεφαλάκι και την ουρά. Τις βάζουμε σε ένα μπολ, τις λαδώνουμε και τις αλατοπιπερώνουμε.
2. Καίμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το σαλάμι και δίνουμε χρώμα και από τις 2 πλευρές. Αφαιρούμε και προσθέτουμε τις γαρίδες και μόλις μαγειρευτούν και έχουν πάρει όλα τα αρώματα από το σαλάμι αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο για τουλάχιστον 10 λεπτά. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρουμε για άλλα 3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
4. Την ίδια στιγμή ζεσταίνουμε τον ζωμό σε μια άλλη κατσαρόλα.
5. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι, προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ξύνοντας τον πάτο της κατσαρόλας για να μη κολλήσει.
6. Προσθέτουμε τον κρόκο κοζάνης.
7. Προσέχουμε να εξατμιστεί όλο το κρασί πριν ξεκινήσουμε να προσθέτουμε το ζωμό ώστε να μην είναι ξινό το ριζότο.
8. Επίσης θα βοηθούσε να ρίχναμε μισή κουταλιά της σούπας ζάχαρη στο σημείο αυτό.
9. Διατηρώντας μέτρια τη θερμοκρασία ρίχνουμε αρκετό ζωμό ώστε να καλύψει το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς.
10. Μόλις απορροφηθεί ο ζωμός, ρίχνουμε άλλη μια κουταλιά και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι που το ρύζι να είναι έτοιμο.
11. Μόλις το ρύζι είναι έτοιμο (μη φοβηθείτε εάν το ρύζι ακόμα κρατάει, πρέπει να είναι έτσι), το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το σχοινόπρασο, το τυρί κρέμα, αλάτι και πιπέρι. 1
2. Ανακατεύουμε, αφήνουμε 1 λεπτό να “ξεκουραστεί”, ελέγχουμε αν χρειάζεται κάτι επιπλεόν (πιπέρι, ζωμό κ.λ.π.-πρέπει το ριζότο να είναι κρεμώδες). 1
3. Σερβίρουμε με τις φέτες σαλάμι, τις γαρίδες και σχοινόπρασο. ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ : 15 λεπτά ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ : 25 λεπτά

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Χριστούγεννα
Άλλο
Χειμώνας
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Τυρί Κρέμα 200gr
    200 γρ
    9,4 €/ κιλ
    €1,88
    7077079
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489
  • Ρόκα Βιολογική 80g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7579075
  • Ρύζι Arborio Exotic Risotto 500g
    500 γρ
    5,74 €/ κιλ
    €2,87
    7551378