Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνRoast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια
Ab logo
  • Roast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια

Roast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια

από 0

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Κυρίως πιάτο
Roast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ. σούπας φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ανθό αλατιού
  • 15 μικρά, μακρουλά κρεμμυδάκια
  • 300 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 πατάτες
  • 1/2 σελινόριζα
  • 2 καρότα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1200 γρ. μοσχάρι στηθοπλευράμε οστό, κομμένο
  • 1 κ.γ. πελτέ τομάτας
  • 1/4 μικρό λάχανο
  • 1 φλ. μανέστρα ή κουσκουσάκι Θεσσαλονίκης
  • 1 τομάτα μεγάλη, ώριμη & σφιχτή
  • Αλάτι
  • 1/3 ματσάκι σέλινο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα με κόκκους
  • 2,8 κιλά μοσχάρι Αρδεννών (νουά ή κόντρα φιλέτο)
  • 500 ml ζωμό βοδινού

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229
  • Άνθος Αλατιού Νιφάδες 100 gr
    100 γρ
    35,8 Ε/ κιλ
    €3,58
    7234632
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945
  • Ας μαγειρέψουμε

    Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στεγνώνετε το κρέας με χαρτί κουζίνας και το αλείφετε με ελαιόλαδο. Ανακατεύετε τη μουστάρδα, τα μυρωδικά, το αλάτι και τα πιπέρια και αλείφετε με το μίγμα το κρέας. Δένετε το κρέας με σπάγκο σε ίσα διαστήματα για να κρατήσει τη φόρμα του. Βάζετε το κρέας σε ταψί με το μισό κρασί και το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε για 15 λεπτά (σκεπασμένο) και μετά χαμηλώνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνετε για 55 λεπτά. (Αν έχετε θερμόμετρο κρέατος, πρέπει να δείχνει 60 – 62 βαθμούς). Αποσύρετε το κρέας από τον φούρνο, το αλείφετε με τα ζουμιά του ταψιού, βάζετε τα κρεμμύδια στο ταψί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 30 λεπτά ακόμη. (Το θερμόμετρο πρέπει να δείχνει 65 – 68 βαθμούς). Αφαιρείτε το κρέας από το ταψί και το αφήνετε να «σταθεί», καλύπτοντάς το με ένα αλουμινόχαρτο. Ανεβάζετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο των κρεμμυδιών για άλλα 15 λεπτά. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο κρασί με τον ζωμό βοδινού και το αλεύρι, προσθέτοντας και ό,τι ζουμί περίσσεψε από το ταψί. Αφήνετε τη σάλτσα να βράσει, ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να πήξει. Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε φέτες, γαρνίροντας με τα ψητά κρεμμύδια και τη σάλτσα κρασιού.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Άλλο
    Χειμώνας
    Κυρίως πιάτο
    • Roast beef με κόκκινο κρασί και ψητά κρεμμύδια

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229
  • Άνθος Αλατιού Νιφάδες 100 gr
    100 γρ
    35,8 Ε/ κιλ
    €3,58
    7234632
  • Λεμόνια Συσκευασμένα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062945