Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡοδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες
Ab logo
  • Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Απεριτίφ/Χωνευτικά
Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 4 αβγά
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης για σερβίρισμα (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 4 (για τη γέμιση) τομάτες λιαστές
  • 200 γρ. ανθότυρο (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. κατίκι (για τη γέμιση)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • αλάτι (για τη γέμιση)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • ΡΙΓΑΝΗ  25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133882
  • Λιαστή Τομάτα 165 gr
    165 γρ
    16,48 Ε/ κιλ
    €2,72
    7069841
  • Ας μαγειρέψουμε

    Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τους ανακατεύετε με το τριμμένο τυρί, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τη ρίγανη. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε προσεχτικά με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, στο μίγμα των κρόκων.

    Ρίχνετε το μίγμα σε ταψί 25Χ35εκ. σκεπασμένο με λαδόκολλα και ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12-15 λεπτά. Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζετε σε υγρή πετσέτα. Το τυλίγετε με τη βοήθεια της πετσέτας σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει.

    Φτιάχνετε στο μεταξύ τη γέμιση: Βγάζετε τις λιαστές τομάτες από το λάδι τους και τις κόβετε μικρά κομματάκια. Τις ανακατεύετε μέσα σε μπολ με το κατίκι, το ανθότυρο και την παρμεζάνα, δοκιμάζετε το αλάτι και ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξετυλίγετε το κρύο παντεσπάνι, αλείφετε το μίγμα με τις λιαστές τομάτες, ξανατυλίγετε το ρολό με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρετε.Το κόβετε σε ροδέλες και γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

    TIP Αφήνετε τις ροδέλες να μείνουν 20-30 λεπτά εκτός ψυγείου, πριν το σερβίρισμα.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Σνακ
    Όλες οι εποχές
    Απεριτίφ/Χωνευτικά
    • Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Large 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,41 Ε/ τεμ
    €2,46
    7133482
  • ΡΙΓΑΝΗ  25 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133882
  • Λιαστή Τομάτα 165 gr
    165 γρ
    16,48 Ε/ κιλ
    €2,72
    7069841