facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡοδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες
Ab logo
  • Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες
Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

Ροδέλες από ρολό με τυριά και λιαστές τομάτες

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. κατίκι (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. ανθότυρο (για τη γέμιση)
  • 4 (για τη γέμιση) τομάτες λιαστές
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης για σερβίρισμα (για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 4 αβγά
  • 100 γρ. παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας τριμμένη
  • 3 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. κατίκι (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. ανθότυρο (για τη γέμιση)
  • 4 (για τη γέμιση) τομάτες λιαστές
  • 2 κουταλιές σούπας παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα τριμμένη (για τη γέμιση)
  • φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης για σερβίρισμα (για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)

Ας μαγειρέψουμε

Χωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπάτε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τους ανακατεύετε με το τριμμένο τυρί, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ και τη ρίγανη. Χτυπάτε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε προσεχτικά με απαλές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω, στο μίγμα των κρόκων.

Ρίχνετε το μίγμα σε ταψί 25Χ35εκ. σκεπασμένο με λαδόκολλα και ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 12-15 λεπτά. Όταν ψηθεί το αναποδογυρίζετε σε υγρή πετσέτα. Το τυλίγετε με τη βοήθεια της πετσέτας σε ρολό και το αφήνετε να κρυώσει.

Φτιάχνετε στο μεταξύ τη γέμιση: Βγάζετε τις λιαστές τομάτες από το λάδι τους και τις κόβετε μικρά κομματάκια. Τις ανακατεύετε μέσα σε μπολ με το κατίκι, το ανθότυρο και την παρμεζάνα, δοκιμάζετε το αλάτι και ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ξετυλίγετε το κρύο παντεσπάνι, αλείφετε το μίγμα με τις λιαστές τομάτες, ξανατυλίγετε το ρολό με μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο, μέχρι να σερβίρετε.Το κόβετε σε ροδέλες και γαρνίρετε με φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης.

TIP Αφήνετε τις ροδέλες να μείνουν 20-30 λεπτά εκτός ψυγείου, πριν το σερβίρισμα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Όλες οι εποχές
Απεριτίφ/Χωνευτικά

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Baking Powder  2+1 Δώρο 3Χ20 gr
    60 γρ
    6,33 €/ κιλ
    €0,38
    7065689
  • Κορν Φλάουρ  200 gr
    200 γρ
    3,9 €/ κιλ
    €0,78
    7083721
  • Τυρί Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας ΠΟΠ Κομμάτι
    ~400 γρ
    17,95€/kg€7,18
    13,25 €/kg
    ~€5,30
    7076495