Ρολάκια κολοκυθιών με φιλέτο σαρδέλας και κάππαρη
από ΑΒ FOOD STORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καλοκαιρινό Γεύμα
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 3 μεγάλα, μακριά κολοκύθια «AB think bio»
- 500 g φρέσκες σαρδέλες
- 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- 2 κ.σ. κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
- 1/2 φλ. άνηθος, ψιλοκομμένος
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 3 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
- 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη» από τo Κολυμβάρι
- 3 κ.σ. πετιμέζι
- αλάτι
- πιπέρι
Ας μαγειρέψουμε
Πλένουμε τα κολοκύθια και τα κόβουμε με το μαντολίνο σε λεπτές, μακριές φέτες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε σε ένα μπολ στην άκρη. Πλένουμε τις σαρδέλες, τις ανοίγουμε στη μέση και αφαιρούμε το κόκαλο χωρίς να διαχωρίσουμε τα δύο φιλέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ντομάτα, την κάππαρη, τον άνηθο και το σκόρδο. Αλατίζουμε ελαφρά, γιατί η κάππαρη είναι αρκετά αλμυρή, ραντίζουμε με 3 κ.σ. από το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. φρυγανιά και μπόλικο πιπέρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Απλώνουμε 1 φέτα κολοκυθιού και στρώνουμε 1 φιλέτο σαρδέλας, βάζουμε στο κέντρο 1 κουταλάκι από το μείγμα της ντομάτας και τα τυλίγουμε όλα μαζί σε ρολό. Μεταφέρουμε το ρολάκι σε λαδωμένο ταψί και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Ραντίζουμε με το πετιμέζι και όσο ελαιόλαδο έχει απομείνει και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνουμε τα ρολάκια για 9-10 λεπτά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καλοκαιρινό Γεύμα
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο