Ρολάκια κολοκυθιών
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
3 στα 5
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 μέτρια κολοκυθάκια
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- ελαιόλαδο
- 2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά δυόσμο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές κατίκι Δομοκού
- 50 γρ. ανθότυρο
- 50 γρ. φέτα
- Σουσάμι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Στον τρίφτη του λάχανου κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Τις κόβετε οριζόντια στη μέση. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις αλατίζετε ελαφρά. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις λεπτές φέτες των κολοκυθιών και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ευλύγιστες. Λιώνετε με πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο, τα ανακατεύετε με το κατίκι, μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε από μια μικρή ποσότητα του τυριού στην άκρη των λωρίδων και τυλίγετε σε ρολάκια. Τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδες και τα κυλάτε σε μπόλικο σουσάμι. Τα διατηρείτε στο ψυγείο πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.Αν έχετε μαντέμι, μαρινάρετε για 1 ώρα τα κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο, με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε στραγγισμένα στο καυτό μαντέμι.