facebook-pixel
Ab logo
  • Ρολάκια κολοκυθιών
Ρολάκια κολοκυθιών

Ρολάκια κολοκυθιών

από Σιμόνη Καφίρη
Μέτρια
1'- 30'
3/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 50 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουταλιές κατίκι Δομοκού
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σουσάμι
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 50 γρ. φέτα
  • 50 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουταλιές κατίκι Δομοκού
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιά άνηθο ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Σουσάμι

Ας μαγειρέψουμε

Στον τρίφτη του λάχανου κόβετε τα κολοκυθάκια σε λεπτές λωρίδες. Τις κόβετε οριζόντια στη μέση. Τις αλείφετε με ελαιόλαδο και τις αλατίζετε ελαφρά. Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τις λεπτές φέτες των κολοκυθιών και από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν ευλύγιστες. Λιώνετε με πιρούνι τη φέτα και το ανθότυρο, τα ανακατεύετε με το κατίκι, μαζί με τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και λίγο ελαιόλαδο. Βάζετε από μια μικρή ποσότητα του τυριού στην άκρη των λωρίδων και τυλίγετε σε ρολάκια. Τα στερεώνετε με οδοντογλυφίδες και τα κυλάτε σε μπόλικο σουσάμι. Τα διατηρείτε στο ψυγείο πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.Αν έχετε μαντέμι, μαρινάρετε για 1 ώρα τα κολοκυθάκια σε ελαιόλαδο, με αλάτι και πιπέρι και τα ψήνετε στραγγισμένα στο καυτό μαντέμι.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Δείπνο για Δυο,Πάρτυ ενηλίκων
Άλλο
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7084850
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Τυρί Ανθότυρο Κρήτης
    ~450 γρ
    ~12,15€/kg
    ~€5,47
    7076453
  • Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063715