Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡολάκια μελιτζάνας με σκορδαλιά από λιαστή τομάτα και καρύδι
Ab logo
  • Ρολάκια μελιτζάνας με σκορδαλιά από λιαστή τομάτα και καρύδι

Ρολάκια μελιτζάνας με σκορδαλιά από λιαστή τομάτα και καρύδι

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Πάσχα
Κυρίως πιάτο
Ρολάκια μελιτζάνας με σκορδαλιά από λιαστή τομάτα και καρύδι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 600 g. μελιτζάνες μερικά κλαδάκια σέλινου (για στόλισμα)
  • 80 g. καρυδόψιχα
  • 2 πατάτες
  • 5 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 10 φύλλα δυόσμου, χοντροκομμένα
  • 200 g. λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι
  • 3 κλαδάκια μαϊντανού, χοντροκομμένα
  • 15 φύλλα φρέσκιας λουΐζας, χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο

Ας μαγειρέψουμε

• Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές μακριές φέτες και τις βάζουμε σε μπολ με αλατισμένο νερό για 1 ώρα. Τις στραγγίζουμε, τις σκουπίζουμε και τις ψήνουμε στη σχάρα. • Για τη σκορδαλιά, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και μετά τις βάζουμε στο μπλέντερ με το σκόρδο και αρχίζουμε το χτύπημα ενώ προσθέτουμε τα καρύδια, τις λιαστές τομάτες, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη λουΐζα και το φρέσκο κρεμμυδάκι. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνουν μία ωραία αλοιφή. • Ζεματίζουμε μερικά κλαδάκια σέλινου σε νερό που κοχλάζει, τα τραβάμε από τη φωτιά, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε πετσέτα. • Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας πάνω στον πάγκο. Στο κέντρο τους βάζουμε λίγη από την σκορδαλιά και τις τυλίγουμε σχηματίζοντας ρολάκια. Δένουμε τα ρολά με τα κλωνάρια σέλινου και σερβίρουμε τα μεζεδάκια.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Χορτοφαγική
Πάσχα
Άλλο
Άνοιξη
Κυρίως πιάτο
  • Ρολάκια μελιτζάνας με σκορδαλιά από λιαστή τομάτα και καρύδι