Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡολό χοιρινό με χυμό ροδιού
Ab logo
  • Ρολό χοιρινό με χυμό ροδιού

Ρολό χοιρινό με χυμό ροδιού

από Τίνα Webb

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

3 στα 5
Κλασική
Δείπνο για Δυο
Κυρίως πιάτο
Ρολό χοιρινό με χυμό ροδιού

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1,5 κιλά χοιρινά ρολά ή μπούτια χωρίς κόκαλο
  • 1 (τα σπόρια) ρόδι
  • 250 ml σιρόπι ροδιού
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1/2 φλούδα από πορτοκάλι (ακέρωτο, βιολογικό)
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
  • 250 ml κρασί μαυροδάφνη
  • 5 γαρύφαλλο ΑΒ
  • 350 γρ. αποξηραμένα φρούτα ΑΒ (χουρμάδες, δαμάσκηνα, βερίκοκα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ρόδια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063274
  • Σιρόπι Γρεναδίνη 700ml
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7092273
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένετε και σκουπίζετε το κρέας. Στην εξωτερική του πλευρά καρφώνετε τα γαρύφαλλα. Βάζετε σε μεγάλη φαρδιά & ρηχή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί βάζετε το κρέας και το ροδίζετε και από τις δύο μεριές. Όταν ροδίσει το κρέας προσθέτετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά και σβήνετε με το κρασί. Κουνάτε την κατσαρόλα και όταν εξατμιστεί αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την κανέλα, τη φλούδα πορτοκαλιού και βραστό νερό μέχρι να σκεπαστεί το κρέας. Όταν το κρέας έχει αρχίσει να μαλακώνει (περίπου σε 1 ώρα και 15 λεπτά) και τα υγρά στην κατσαρόλα έχουν μειωθεί πολύ, προσθέτετε τα αποξηραμένα φρούτα και το σιρόπι ροδιού και αφήνετε να βράσει το φαγητό για 5 λεπτά ακόμη. Σερβίρετε το κρέας σε φέτες μαζί με τα αποξηραμένα φρούτα. Περιχύνετε με τη σάλτσα και σκορπίζετε από πάνω σπόρους ροδιού.

     

    Σιρόπι ροδιού

    Βάζετε 1 λίτρο χυμό ροδιού με 800γρ ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να βράσουν, ανακατεύοντας στην αρχή να διαλυθεί η ζάχαρη και μετά τον αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει παχύρευστο σιρόπι. Όσο σιρόπι περισσέψει το φυλάτε στο ψυγείο.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Δείπνο για Δυο
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Ρολό χοιρινό με χυμό ροδιού

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ρόδια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063274
  • Σιρόπι Γρεναδίνη 700ml
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7092273
  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7126679
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498