facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας
Ab logo
  • Ρολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας
Ρολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας

Ρολό με φασολάκι και φύλλο κρούστας

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δύσκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 25 γρ. Βούτυρο (για τη γέμιση)
  • 3/4 (για τη γέμιση) φασολάκια αμπελοφάσουλα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες (για τη γέμιση)
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξινή μυζήθρα (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές της σούπας κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • 5 φύλλα κρούστας
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 25 γρ. Βούτυρο (για τη γέμιση)
  • 3/4 (για τη γέμιση) φασολάκια αμπελοφάσουλα
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού αμύγδαλα σε νιφάδες (για τη γέμιση)
  • 4 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος (για τη γέμιση)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξινή μυζήθρα (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές της σούπας κασέρι τριμμένο (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)

Ας μαγειρέψουμε

Πλένετε τα φασολάκια και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια 2-3 εκ. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέτετε τα φασολάκια και ανακατεύετε καλά, έτσι ώστε να τραβήξουν τα υγρά τους. Τέλος, ρίχνετε τα αμύγδαλα, την κρέμα, τα τυριά, ελάχιστο αλάτι και το πιπέρι. Κατεβάζετε από την κουζίνα την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και ετοιμάζετε το ρολό ως εξής: Απλώνετε πάνω σε ένα ελαφρά βουτυρωμένο ταψί το πρώτο φύλλο. Απλώστε με ένα βουρτσάκι πάνω στην επιφάνεια του φύλλου λίγο βούτυρο και στρώστε από πάνω το δεύτερο. Συνεχίζετε με τον ίδιο τρόπο, μέχρι να τελειώσουν και τα έξι φύλλα. Απλώνετε πάνω στο τελευταίο φύλλο τη γέμιση, αφήνοντας 2-3 εκ. από κάθε άκρη. Γυρίστε προς τα μέσα γύρω στα 2 εκ. το φύλλο και από τις δύο μεριές και τυλίξτε τα φύλλα σε ρολό κλείνοντας μέσα τη γέμιση. Περνάτε γύρω γύρω το ρολό με άφθονο βούτυρο και την επάνω μεριά του με λίγο χτυπημένο κρόκο αβγού. Ψήνετε στους 180°C για 20-25 λεπτά. Μόλις αποκτήσει το φύλλο ένα ρόδινο χρώμα το βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων
Άλλο
Όλες οι εποχές
Πίτσα/Πίτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229