Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά
Ab logo
  • Ρυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά

Ρυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά

από #MadeWithAB
Αυτό το υπέροχο πλούσιο και κρεμώδες ρυζόγαλο παρασκευάζεται με γάλα καρύδας και όχι με γαλακτοκομικά. Τα κομμάτια ανανά προσθέτουν υπέροχη αντίθεση κατάλληλο για χορτοφάγους.

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Χορτοφαγική
Καλοκαιρινό Γεύμα
Γλυκό
Ρυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 τεμ. γάλα καρύδας 400ml
  • 1 τεμ. κρέμα καρύδας 400ml
  • 75 g ζάχαρη άχνη
  • 150 g ρύζι γιασεμί
  • 250 g φρέσκο ανανά σε κομμάτια
  • 25 g καστανή ζάχαρη
  • 25 g ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, χωρίς κέλυφος

Ας μαγειρέψουμε

1. Τοποθετήστε το γάλα καρύδας με 400ml κρύο νερό και τη ζάχαρη άχνη σε μία μεγάλη κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Αφήνουμε να πάρει ένα απαλό βράσιμο.
2. Προσθέτουμε το ρύζι στο ζεστό γάλα καρύδας. Αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να απορροφήσει σχεδόν όλο το γάλα. Ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα καρύδας ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 20 λεπτά).
3. Σε ένα πιάτο απλώνετε την καστανή ζάχαρη και ρίχνετε τα κομμάτια ανανά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα και στη συνέχεια τα βάλτε τα σε ένα ζεστό τηγάνι για 2-3 λεπτά, γυρίζοντας έτσι ώστε η ζάχαρη να αρχίσει να τα καραμελώσει.
Σερβίρουμε το ρυζόγαλο σε ένα μπολ και ρίχνουμε από πάνω τον καραμελωμένο ανανά και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ταϋλανδέζικη
Χορτοφαγική
Καλοκαιρινό Γεύμα
Γλυκό
Καλοκαίρι
Γλυκό
  • Ρυζόγαλο καρύδας με καραμελωμένο ανανά