facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡυζόγαλο με γάλα καρύδας
Ab logo
  • Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

από AB Food Stories
Μέτρια
>60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 500 g γάλα καρύδας
  • 80 g ζάχαρη
  • 10 g κορν φλάουρ
  • ξερή καρύδα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
  • ξερό κράνμπερι (για το σερβίρισμα)
  • 40 g ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • 500 g γάλα καρύδας
  • 80 g ζάχαρη
  • 10 g κορν φλάουρ
  • ξερή καρύδα τριμμένη (για το σερβίρισμα)
  • ξερό κράνμπερι (για το σερβίρισμα)
  • 40 g ρύζι γλασέ ή αρμπόριο

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 450 γρ. από το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το στραγγισμένο ρύζι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα. Πριν το μείγμα ρυζιού πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, μέχρι το μείγμα να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4-6 μπολάκια ή σε ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με καρύδα και κράνμπερις.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό