Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΡυζόγαλο με γάλα καρύδας
Ab logo
  • Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 500 g γάλα καρύδας
  • 80 g ζάχαρη
  • 10 g κορν φλάουρ
  • 40 g ρύζι γλασέ ή αρμπόριο
  • ξερό κράνμπερι (για το σερβίρισμα)
  • ξερή καρύδα τριμμένη (για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε το ρύζι σε μια μικρή κατσαρόλα με μπόλικο νερό, μέχρι να μαλακώσει. Το στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη. Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε 450 γρ. από το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το στραγγισμένο ρύζι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο υπόλοιπο γάλα. Πριν το μείγμα ρυζιού πάρει βράση, ρίχνουμε το μείγμα κορν φλάουρ και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις, μέχρι το μείγμα να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 4-6 μπολάκια ή σε ποτήρια. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες, να κρυώσουν. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με καρύδα και κράνμπερις.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
  • Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας