Ρυζόγαλο με καστανό ρύζι και μέλι
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΧαμηλών λιπαρών
Καθημερινές συνταγές
Σνακς
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 φλ. καστανό ρύζι
- 1 μικρό ξύλο κανέλα
- 1 σπόρος καρδάμωμο
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα, πλήρες
- 4 κ. σ. μέλι
- 1 κ. σ. κορν φλάουρ
- 2 βανίλιες, σε σκόνη
- 1/2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
- λίγο αλάτι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7071786
7064498
7064493
7128101
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι μαζί με την κανέλα, το καρδάμωμο και λίγο αλάτι, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τα αρωματικά. Ρίχνουμε μέσα τα 800 ml από το γάλα και το μέλι, επαναφέρουμε το μείγμα στη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 20 λεπτά. Στο γάλα που έχουμε κρατήσει, διαλύουμε καλά το κορν φλάουρ, τη βανίλια και το ξύσμα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας. Αφήνουμε να βράσει το ρυζόγαλο για 5 λεπτά ή μέχρι να πήξει ελαφρά. Το μοιράζουμε σε 6 μπολ και το σερβίρουμε χλιαρό ή κρύο, πασπαλισμένο με μπόλικη κανέλα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Χαμηλών λιπαρών
Καθημερινές συνταγές
Σνακ
Σνακς
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7071786
7064498
7064493
7128101
Για δες 4 ακόμη προϊόντα