Ab logo
  • Ρυζόγαλο

Ρυζόγαλο

από AB Food Stories

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Ρυζόγαλο

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ
  • 80 g ζάχαρη
  • 1 g πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 1 βανιλίνη
  • κανέλα (για το σερβίρισμα)
  • 2 φλ. νερό
  • 500 ml γάλα

Ας μαγειρέψουμε

Ξεπλένουμε το ρύζι σε σουρωτήρι κάτω από τρεχούμενο νερό. Το βάζουμε σε κατσαρολάκι μαζί με 2 φλ. νερό και ελάχιστο αλάτι, να βράσει. Όταν πιει το νερό, ανακατεύουμε τα 500 ml γάλα με τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ, να διαλυθούν καλά τα υλικά, και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το βρασμένο ρύζι. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς το ρυζόγαλο. Μοιράζουμε σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε πασπαλισμένο με κανέλα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
  • Ρυζόγαλο