SPAGHETTI CARBONARA
Δυσκολία
ΕύκοληΚόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 160 g Barilla Spaghetti No5
- 80 g Μπέικον
- 2 Κρόκοι Αβγού
- 60 g Τυρί Pecorino
Ας μαγειρέψουμε
Μαγειρεύουμε τα spaghetti σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Παράλληλα, κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε ελαφρώς το μπέικον χωρίς την προσθήκη λαδιού. Παράλληλα αναμειγνύουμε τους κρόκους αβγών με το Pecorino και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αβγού. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα carbonara. Πασπαλίζουμε το πιάτο με Pecorino και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο