Ab logo
  • SPAGHETTI CARBONARA

SPAGHETTI CARBONARA

Δυσκολία

Εύκολη

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
SPAGHETTI CARBONARA

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες

2 μερίδες
  • 160 g Barilla Spaghetti No5
  • 80 g Μπέικον
  • 2 Κρόκοι Αβγού
  • 60 g Τυρί Pecorino

Ας μαγειρέψουμε

Μαγειρεύουμε τα spaghetti σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Παράλληλα, κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε ελαφρώς το μπέικον χωρίς την προσθήκη λαδιού. Παράλληλα αναμειγνύουμε τους κρόκους αβγών με το Pecorino και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αβγού. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα carbonara. Πασπαλίζουμε το πιάτο με Pecorino και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • SPAGHETTI CARBONARA