facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια
Ab logo
  • Σαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια
Σαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια

Σαλάτα με κοτόπουλο, μήλα, φινόκιο, αχλάδια, καρύδια

από Βίκυ Σμυρλή
Εύκολη
>60'
3/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 1 ματσάκι μυρωδικών
  • 10 κόκκοι πιπεριού για να βράσει το κοτόπουλο
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 2 ½ εκ.
  • λεμονιού για τα μήλα
  • 4 ξινόμηλα κομμένα σε κυβάκια
  • 100 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light (για τη σος)
  • 120 γρ. μαγιονέζα light (για τη σος)
  • λεμονιού (για τη σος)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 καρότο
  • 2 κοτσάνια σέλινο
  • 1 ματσάκι μυρωδικών
  • 10 κόκκοι πιπεριού για να βράσει το κοτόπουλο
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 2 ½ εκ.
  • λεμονιού για τα μήλα
  • 4 ξινόμηλα κομμένα σε κυβάκια
  • 100 γρ. καρυδόψιχα χοντροσπασμένη
  • 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό light (για τη σος)
  • 120 γρ. μαγιονέζα light (για τη σος)
  • λεμονιού (για τη σος)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε καλά τα φιλέτα κοτόπουλου στο νερό μαζί με τα μυρωδικά του. Όταν κρυώσουν τα χωρίζουμε σε μπουκιές, αποσπώντας το κρέας με τα δάχτυλα. Κόβουμε τα μήλα σε κύβους 2 ½ Χ 2 ½ εκ. Βάζουμε τους κύβους σε ένα μπολ και τους ραντίζουμε με χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Αφαιρούμε τις σκληρές ίνες από τα κοτσάνια του σέλερι και τα κόβουμε λοξά στα 2 ½ εκ. Σοτάρουμε σε τηγάνι ή στο φούρνο την καρυδόψιχα. Τη χτυπάμε στο γουδί για να σπάσει σε μικρότερα κομμάτια. Ετοιμάζουμε τη σος. Αναμιγνύουμε το γιαούρτι με τη μαγιονέζα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε λεμόνι, όσο μας αρέσει.

Ξεπλένουμε τα μήλα, αν τους έχουμε ρίξει πολύ λεμόνι. Τα βάζουμε στο μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, τις μπουκιές κοτόπουλου και τη μισή καρυδόψιχα. Τα αναμιγνύουμε. Ρίχνουμε τη σος γιαουρτιού στο μπολ με τη σαλάτα και ανακατεύουμε απαλά για να κρατήσουν τα υλικά το σχήμα τους. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα και σερβίρουμε. Tip Για να φτιάξουμε το ματσάκι μυρωδικών δένουμε με σπάγκο διάφορα αρωματικά: κλαράκια από δάφνη, δεντρολίβανο, σέλινο κ.λπ. Κρατάμε τη μακριά άκρη του σπάγκου και τη δένουμε στο χέρι της κατσαρόλας για να μπορούμε να αφαιρέσουμε το ματσάκι πιο εύκολα μετά το μαγείρεμα. Το ίδιο γίνεται και με τα πουγκιά μυρωδικών όπου κλείνουμε τα μυρωδικά μέσα σε τουλπάνι. Χωρίζουμε τα κομματάκια του βρασμένου κοτόπουλου αποσπώντας με τα δάχτυλά μας μικρές λωρίδες στο μέγεθος μπουκιάς.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Χειμώνας
Σαλάτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

Έχεις ήδη στην κουζίνα
  • Καρότα Ελληνικά
    ~800 γρ
    ~2,14€/kg
    ~€1,71
    7063933
  • Φιλέτο Στήθος Νωπού Κοτόπουλου Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7222742
  • Σέλινο Φρέσκο Καθαρισμένο  40 gr
    40 γρ
    18,25 €/ κιλ
    €0,73
    7435445