Ας μαγειρέψουμε
Κόβετε τα μικρά αγγούρια κατά μήκος με το μαντολίνο. Κόβετε το μεγάλο αγγούρι σε λεπτές ροδέλες.Καθαρίζετε και βράζετε τα κουκιά για 15 λεπτά και τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο.Βάζετε σε ένα μπολ τα αγγούρια, το σπανάκι, τις πιπερίτσες και τα κουκιά. Χτυπάτε καλά σε ένα βάζο με καπάκι το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πετιμέζι, τα ρίχνετε στη σαλάτα και ανακατεύετε καλά.Πριν σερβίρετε, πασπαλίζετε με ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι.