Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC στον αέρα. Πλένετε τις πιπεριές, τις σκουπίζετε με χαρτί κουζίνας και τις βάζετε σε μια λαμαρίνα. Τις ψήνετε για 25 λεπτά. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις καθαρίζετε από τις φλούδες και τους σπόρους. Στη συνέχεια τις κόβετε σε λωρίδες και τις ρίχνετε σε ένα μπολ μαζί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Καλύπτετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να μαριναριστούν οι πιπεριές. Στο μεταξύ σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό και λίγο αλάτι και την τοποθετείτε σε δυνατή φωτιά. Μόλις βράσει ρίχνετε το κριθαράκι και το βράζετε για 10 λεπτά. Το σουρώνετε και το ρίχνετε σε ένα μπολ. Βγάζετε το μπολ με τις πιπεριές από το ψυγείο και τις ρίχνετε μέσα στο μπολ με το κριθαράκι μαζί με τα υγρά τους. Ανακατεύετε ζωηρά με ένα κουτάλι και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα. Στη συνέχεια τη βγάζετε, προσθέτετε τη φέτα, το βασιλικό ή το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. tip: Μπορείτε την ίδια σαλάτα να τη φτιάξετε με μια «κοντή» πάστα με κοιλότητες για να «πιάσει» καλύτερα η σάλτσα από τα λαχανικά και τα μπαχαρικά.