Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά
Ab logo
  • Σαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά

Σαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά

από Βίκυ Σμυρλή

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων,Δείπνο για Δυο
Σαλάτα
Σαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 150 γρ. πλιγούρι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φυλλαράκι μαϊντανού (για το dressing)
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φυλλαράκι βασιλικού (για το dressing)
  • Αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά (για το dressing)
  • 2 κουταλιές σούπας μηλόξιδο (για το dressing)
  • 80 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 1 (χυμός) (για το dressing) λεμόνι
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για το dressing)
  • 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα (kidney beans)
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα λοξά στα 2 εκ.
  • 1 πράσινη πιπεριά σε καρεδάκια
  • 4 καρότα σε λεπτές ροδέλες
  • από σέλινο και μαϊντανό (για διακόσμηση)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Βασιλικός  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133884
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064458
  • Ας μαγειρέψουμε

    Μουλιάζουμε για 8-10 λεπτά το πλιγούρι σε ζεστό, αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το ξεπλένουμε κάτω από νερό της βρύσης. Το απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσει.

    Ψήνουμε την πιπεριά στο φούρνο στους 180ºC για 20 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει, την ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε σπόρους και ίνες και την κόβουμε σε καρεδάκια. Πλένουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Αφαιρούμε τις σκληρές εξωτερικές ίνες από τα κλαράκια του σέλερι και τα κόβουμε λοξά στα 2 ½ εκ. Ξεπλένουμε κάτω από νερό της βρύσης τα φασόλια. Μουλιάζουμε τις σταφίδες σε χλιαρό νερό και τις στραγγίζουμε.

    Ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξίδι, το λεμόνι, την πάπρικα και το αλάτι. Στο τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φυλλαράκια των αρωματικών. Αναμιγνύουμε τα υλικά της σαλάτας σε ανοιχτή σαλατιέρα. Ρίχνουμε από πάνω το dressing και ανακατεύουμε. Διακοσμούμε με φυλλαράκια αρωματικών και σερβίρουμε.

    Τip Η ανάμιξη των υλικών μπορεί να γίνει και μέσα σε ένα βαζάκι μαρμελάδας με βιδωτό καπάκι. Βάζουμε τα υλικά μέσα στο βαζάκι, κλείνουμε πολύ σφιχτά το καπάκι και ανακινούμε το βαζάκι πάνω κάτω δυνατά. Κρατάμε το dressing στο βαζάκι, έξω από το ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.

    Από τη Βίκυ Σμυρλή

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων,Δείπνο για Δυο
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Σαλάτα
    • Σαλάτα με πλιγούρι, κόκκινα φασόλια και πιπεριά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Βασιλικός  25 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7133884
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064458