Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα με ψητές αγκινάρες, πιπεριές Φλωρίνης και χρωματιστά ντοματίνια
Ab logo
  • Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, πιπεριές Φλωρίνης και χρωματιστά ντοματίνια

Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, πιπεριές Φλωρίνης και χρωματιστά ντοματίνια

από AB Food Stories

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σαλάτα
Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, πιπεριές Φλωρίνης και χρωματιστά ντοματίνια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 12 Φρέσκιες αγκινάρες καθαρισμένες ή κατεψυγμένη καρδιές αγκινάρας (για τη σαλάτα)
  • 50 ml ελαιόλαδο (για τη σαλάτα)
  • 400 g ντοματίνια χρωματιστά (για τη σαλάτα)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο σε λεπτές λωρίδες (για τη σαλάτα)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (για τη σαλάτα)
  • 3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (για τη σαλάτα)
  • αλάτι (για τη σαλάτα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη σαλάτα)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο (για το ντρέσινγκ)
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι (για το ντρέσινγκ)
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (για το ντρέσινγκ)
  • αλάτι (για το ντρέσινγκ)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το ντρέσινγκ)

Ας μαγειρέψουμε

Σαλάτα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε μια λαμαρίνα φούρνου. Με πινελάκι αλείφουμε τις καθαρισμένες καρδιές αγκινάρας με λίγο από το λάδι και τις αραδιάζουμε στο ταψί, με την κοιλότητά τους προς τα πάνω. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε τις αγκινάρες για 20-25 λεπτά, γυρίζοντάς τες μία φορά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και προσθέτουμε τα ντοματίνια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, σε μονή στρώση. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 3 λεπτά, χωρίς να ανακατέψουμε. Τα γυρίζουμε προσεκτικά και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, μέχρι να ζαρώσει η φλούδα τους. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι, σοτάρουμε για 2 λεπτά και αποσύρουμε. Ντρέσινγκ: Σε μπολάκι χτυπάμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα και το ξίδι και νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Σερβίρισμα: Βάζουμε σε σαλατιέρα τις αγκινάρες, τις πιπεριές Φλωρίνης και το περιεχόμενο του τηγανιού, ανακατεύουμε, ραντίζουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Σαλάτα
  • Σαλάτα με ψητές αγκινάρες, πιπεριές Φλωρίνης και χρωματιστά ντοματίνια