facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαλάτα με σιτάρι, αρακά, τοματίνια και ντρέσινγκ λευκού κρασιού
Ab logo
  • Σαλάτα με σιτάρι, αρακά, τοματίνια και ντρέσινγκ λευκού κρασιού
Σαλάτα με σιτάρι, αρακά, τοματίνια και ντρέσινγκ λευκού κρασιού

Σαλάτα με σιτάρι, αρακά, τοματίνια και ντρέσινγκ λευκού κρασιού

από Μυρσίνη Λαμπράκη
Δύσκολη
>60'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού σιτάρι άσπαστο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο αρακά ή κατεψυγμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού τρυφερά φύλλα ρόκας
  • 8 τοματίνια κομμένα στα δυο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι πράσινο
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός φρέσκος ή ξηρός ψιλοκομμένος (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα γλυκιά με κόκκους (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)
  • 6 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού σιτάρι άσπαστο
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο αρακά ή κατεψυγμένο
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού τρυφερά φύλλα ρόκας
  • 8 τοματίνια κομμένα στα δυο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι πράσινο
  • 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 2,5 κουταλιές της σούπας ξίδι από λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 3 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού βασιλικός φρέσκος ή ξηρός ψιλοκομμένος (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα γλυκιά με κόκκους (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Ας μαγειρέψουμε

Μουσκεύετε στα έξι φλιτζάνια νερό το σιτάρι για 3-4 ώρες να φουσκώσει. Σουρώνετε το νερό που δεν έχει απορροφήσει το σιτάρι. Αδειάζετε το σιτάρι σε μέτρια κατσαρόλα μαζί με επτά φλιτζάνια νερό. Μόλις βράσει, χαμηλώνετε τη φωτιά στο μέτριο. Μισοσκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε μέχρι το σιτάρι να γίνει τρυφερό, περίπου 45 λεπτά χωρίς όμως να σας «ανοίξει» πολύ και να αποβάλει τη φλούδα του. Αδειάζετε σε τρυπητό το σιτάρι, το ξεπλένετε με κρύο νερό και το αφήνετε να στραγγίσει. Αναμειγνύετε καλά το ελαιόλαδο με το ξίδι, το λευκό κρασί, τη μουστάρδα, τον βασιλικό και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνετε το σιτάρι μέσα στη σάλτσα, ανακατεύετε, και βάζετε το μπολ στο ψυγείο για μια ώρα να μαριναριστεί. Εν τω μεταξύ, βράζετε τον αρακά σε άφθονο, αλατισμένο νερό μέχρι να γίνει τρυφερός. Στραγγίζετε και αδειάζετε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για 1-2 λεπτά, ώστε να σφίξει και να μη σας μαλακώσει. Τον ξαναστραγγίζετε. Προσθέτετε τον αρακά στο σιτάρι. Ανακατεύετε, σκεπάζετε και τα βάζετε να μαριναριστούνε όλα μαζί για 10 λεπτά. Βγάζετε το μπολ από το ψυγείο, προσθέτετε τη ρόκα κομμένη σε χονδρά κομμάτια (με το χέρι) και τα τοματίνια στο μίγμα του σιταριού. Ανακατεύετε και προσθέτετε αρκετό πιπέρι πράσινο φρεσκοτριμμένο και ελάχιστο αλάτι. Σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων,Δείπνο για Δυο
Άλλο
Όλες οι εποχές
Σαλάτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    4,2 €/ λιτ
    €3,15
    7087799
  • Ρόκες Τεμάχιο Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064331