Σαμουσάδες
από AB
Δυσκολία
ΔύσκοληΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Άλλη
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 30 μερίδες
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
- 250 ml ελαιόλαδο
- 200 g σουσάμι
- 150 g καρυδόψιχα
- 150 g αμυγδαλόψιχα
- 70 g ζάχαρη
- 1 κουτ. σούπας κανέλα
- 1/2 κουτ. σούπας γαρίφαλο
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα από πορτοκάλι ή λεμόνι
- 200 g μέλι (Για το σιρόπι)
- 250 g ζάχαρη (Για το σιρόπι)
- 300 ml νερό (Για το σιρόπι)
- 1 φλούδα από πορτοκάλι ή λεμόνι (Για το σιρόπι)
- 1 ξυλάκι κανέλα (Για το σιρόπι)
- 2 μοσχοκάρφια (Για το σιρόπι)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069156
7143658
7064748
7088489
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1. Καβουρδίζουμε το σουσάμι και το ψιλοκόβουμε στο πολυμηχάνημα. 2. Σε ένα μπολ, ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας τους ξηρούς καρπούς, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το ξύσμα. 3. Ανοίγουμε τα φύλλα, ένα-ένα, και στην άκρη κάθε φύλλου τοποθετούμε κουταλιές από το μίγμα της γέμισης, το κλείνουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα υλικά. 4. Σε ένα μικρό τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και ραντίζουμε με αυτό τις έτοιμες σαμουσάδες. 5. Ψήνουμε τις σαμουσάδες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, για περίπου 75-80’. 6. Αφήνουμε τις σαμουσάδες να κρυώσουν καλά και ετοιμάζουμε το σιρόπι. 7. Σε ένα κατσαρολάκι, βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5’ σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζουμε το σιρόπι και σιροπιάζουμε τις σαμουσάδες. 8. Αφήνουμε να μελώσουν καλά, κόβουμε τα ρολά σε κομμάτια και σερβίρουμε!
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Άλλη
Γλυκό
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069156
7143658
7064748
7088489
Για δες 4 ακόμη προϊόντα