Σάντουιτς με Γαλατένιο Ψωμί, Gouda & Ξερά Σύκα
από τη Food blogger Funky Cook
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
>60'Αξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Πρωινό
Άλλο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 9 μερίδες
- 280 ml Ζεστό γάλα NOYNOY FAMILY
- 65 g Βούτυρο NOYNOY λιωμένο
- 600 g Αλεύρι για τσουρέκια
- 8 g Ξηρή μαγιά στιγμής
- 50 g Ζάχαρη
- 1/2 κουτ. γλυκού Αλάτι
- 1 Αυγο
- 1 Κρόκο
- 8 Ξερά σύκα
- 1 κουτ. Σούπα Μουστάρδα
- 2 κουτ. Σούπα Βαλσαμική κρέμα
- 30 ml Ελαιόλαδο
- 9 τμχ Gouda NOYNOY σε φέτες
- 9 τμχ Emmental ΝΟΥΝΟΥ σε φέτες
- 9 τμχ Γαλοπούλα ή ζαμπόν
- Ρόκα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
1,5 λιτ
1,57 Ε/ λιτ
€2,36
Προσθήκη
7077778
7234481
7065674
7070127
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Για το γαλατένιο ψωμί: Σ΄ένα κατσαρολάκι βάζουμε 3 κ.σ. νερό, 70ml από το γάλα και 70 γρ. από το αλεύρι. Ανακατεύουμε και ζεσταίνουμε το μείγμα για 2 λεπτά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, το μείγμα που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 9 κομμάτια, τα ζυμώνουμε σε καρβελάκια και τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα ταψί. Αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστούν, αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180ο C. Για την κρέμα με ξερά σύκα: Στο μπλέντερ, σε δυνατή ταχύτητα, πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να πάρουν κρεμώδη υφή. Ετοιμάζουμε τα σάντουιτς με NOYNOY Gouda και ΝΟΥΝΟΥ Emmental φέτες, γαλοπούλα, την κρέμα από ξερά σύκα και τη ρόκα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Άλλο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
1,5 λιτ
1,57 Ε/ λιτ
€2,36
Προσθήκη
7077778
7234481
7065674
7070127
Για δες 4 ακόμη προϊόντα