Σαρδέλες μπουρδέτο
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1 κιλό σαρδέλες
- 3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 150 ml λευκό κρασί
- 50 ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7150111
7135289
7063667
7064278
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml ζεστό νερό. Όταν το μείγμα πάρει βράση, στρώνουμε σε σειρά τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7150111
7135289
7063667
7064278
Για δες 4 ακόμη προϊόντα