facebook-pixel
Ab logo
  • Σαρδέλες μπουρδέτο
Σαρδέλες μπουρδέτο

Σαρδέλες μπουρδέτο

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 50 ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 3 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, κομμένο σε λεπτά μπαστουνάκια
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 50 ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μανιτάρια, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και 100 ml ζεστό νερό. Όταν το μείγμα πάρει βράση, στρώνουμε σε σειρά τις σαρδέλες και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Σαρδέλα Φιλέτο Ελληνική 250 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7150111
  • ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΤΡΙΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ 400 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7135289
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063667
  • Μανιτάρια Λευκά Agaricus Εισαγωγής 500 gr
    500 γρ
    4,4 €/ κιλ
    €2,20
    7064278