Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα
Ab logo
  • Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα

Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα

από #MadeWithAB
Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1000 g σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 λεμόνι
  • 5 παξιμάδια ολικής ή κρίθινα ή σταρένια
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 κ/σ φρέσκο θυμάρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις φλούδες από τα λεμόνια χωρίς να φτάσουμε στο λευκό μέρος τους και τις ψιλοκόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε, μαζί με το σκόρδο και τον μαϊντανό. 2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. 3. Θρυμματίζουμε τα παξιμάδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη γκρεμολάτα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. 4. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη 5. Πασπαλίζουμε με αλάτι, περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια και ψήνουμε για 25-30’. 6. Σερβίρουμε τις σαρδέλες πασπαλισμένες με την υπόλοιπη γκρεμολάτα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Άλλο
Κυρίως πιάτο
  • Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα