Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα
από #MadeWithAB
Σαρδέλες στο φούρνο γκρεμολάτα
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1000 g σαρδέλες καθαρισμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 λεμόνι
- 5 παξιμάδια ολικής ή κρίθινα ή σταρένια
- 1 ματσάκι μαϊντανός
- 1 κ/σ φρέσκο θυμάρι
- 40 ml ελαιόλαδο
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- αλάτι
Ας μαγειρέψουμε
1. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις φλούδες από τα λεμόνια χωρίς να φτάσουμε στο λευκό μέρος τους και τις ψιλοκόβουμε όσο πιο λεπτά μπορούμε, μαζί με το σκόρδο και τον μαϊντανό. 2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. 3. Θρυμματίζουμε τα παξιμάδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από τη γκρεμολάτα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι. 4. Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις σαρδέλες και τις τοποθετούμε τη μία δίπλα στην άλλη 5. Πασπαλίζουμε με αλάτι, περιχύνουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια και ψήνουμε για 25-30’. 6. Σερβίρουμε τις σαρδέλες πασπαλισμένες με την υπόλοιπη γκρεμολάτα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Άλλο
Κυρίως πιάτο