Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣαρλότ με μους λευκής σοκολάτας και μανταρίνια
Ab logo
  • Σαρλότ με μους λευκής σοκολάτας και μανταρίνια

Σαρλότ με μους λευκής σοκολάτας και μανταρίνια

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Σαρλότ με μους λευκής σοκολάτας και μανταρίνια

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 250 g μπισκότα σαβαγιάρ
  • 100 g νερό (για το σιρόπι)
  • 80 g ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 1 χυμός από 1 λεμόνι (για το σιρόπι) + χυμός από 1/2 λεμόνι (για τη διακόσμηση)
  • 1 σφηνάκι κονιάκ (για το σιρόπι)
  • 300 g κουβερτούρα λευκή, σε μικρά κομμάτια (για τη μους σοκολάτα)
  • 300 g κρέμα γάλακτος + 300 g επιπλέον, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή, σαν γιαούρτι (για τη μους σοκολάτα)
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ (για τη μους σοκολάτα)
  • 3 φύλλα ζελατίνη (για τη μους σοκολάτα)
  • 3 κουτ. σούπας ζεστό γάλα (για τη μους σοκολάτα)
  • 4 μανταρίνια, καθαρισμένα από φλούδες και μεμβράνες, χωρισμένα στα φετάκια τους (για τα μανταρίνια) + 2 μανταρίνια, ξεφλουδισμένα και χωρισμένα σε φετάκια (για τη διακόσμηση)
  • 15 g αγελαδινό βούτυρο (για τα μανταρίνια)
  • 20 g καστανή ζάχαρη (για τα μανταρίνια) + 50γρ καστανή ζάχαρη (για τη διακόσμηση)
  • 1 κουτάκι βανίλια σκόνη (για τα μανταρίνια)

Ας μαγειρέψουμε

Μους: Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε μπολ με κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Τις στύβουμε με το χέρι και τις ανακατεύουμε στο ζεστό γάλα, μέχρι να διαλυθούν. Ζεσταίνουμε την υγρή κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι, μέχρι να κάψει (όχι να βράσει). Βάζουμε την κουβερτούρα σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε την καυτή κρέμα. Αφήνουμε για 1 λεπτό και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε τη ζελατίνη με το γάλα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για μισή ώρα, ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε. Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη λίγη τη χτυπημένη κρέμα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε με πολύ απαλές κινήσεις. Σιρόπι: Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρουν μία βράση, αποσύρουμε, αφήνουμε το σιρόπι να γίνει χλιαρό και ρίχνουμε το ποτό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε. Μανταρίνια: Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και, όταν λιώσει, ρίχνουμε τις φέτες μανταρινιού και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να μελώσουν. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύουμε απαλά μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και αποσύρουμε. Τα αφήνουμε να κρυώσουν. Συναρμολόγηση: Ντύνουμε εσωτερικά μια φόρμα για σαρλότ (ή βαθιά φόρμα για κέικ) με διάφανη μεμβράνη. Μουσκεύουμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι για 1 δευτερόλεπτο και τα στερεώνουμε όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, με το στρογγυλό τους μέρος προς τα τοιχώματα. Σπάζουμε 1-2 μπισκότα, τα μουσκεύουμε και αυτά και τα στρώνουμε στον πάτο της φόρμας. Τη γεμίζουμε μέχρι τη μέση με τη μους και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα μισά φετάκια μανταρινιού. Στη συνέχεια απογεμίζουμε με την υπόλοιπη μους και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μανταρίνια. Τελειώνουμε με λίγα μουσκεμένα και σπασμένα σαβαγιάρ, σκεπάζουμε με τη μεμβράνη και βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, για 3-4 ώρες. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Διακόσμηση: Καθαρίζουμε τα μανταρίνια, τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τα πανάρουμε στη ζάχαρη που έχουμε ρίξει σε ένα πιάτο. Διακοσμούμε την επιφάνεια της σαρλότ και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
  • Σαρλότ με μους λευκής σοκολάτας και μανταρίνια