Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣεμιφρέντο με λικέρ μαστίχα
Ab logo
  • Σεμιφρέντο με λικέρ μαστίχα

Σεμιφρέντο με λικέρ μαστίχα

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Σεμιφρέντο με λικέρ μαστίχα

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 7 κρόκοι αβγών
  • 125 g ζάχαρη
  • 80 ml λικέρ μαστίχα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
  • γλυκό κουταλιού πορτοκάλι (για το σερβίρισμα)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ανοξείδωτο μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν (όχι να ασπρίσουν) και τοποθετούμε το μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας στην οποία σιγοβράζει λίγο νερό (φτιάχνουμε δηλαδή ένα μπεν μαρί). Ανακατεύουμε με το σύρμα για 10-12 λεπτά ασταμάτητα, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει. Το αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ πάγκου και το χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα, προσθέτοντας σταδιακά το λικέρ. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με ελαστική σπάτουλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα μακρόστενη του κέικ και τη βάζουμε για 4 ώρες στην κατάψυξη, μέχρι το μείγμα να παγώσει. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, αφήνουμε τη φόρμα για 4-5 λεπτά εκτός κατάψυξης. Σερβίρουμε με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
  • Σεμιφρέντο με λικέρ μαστίχα