facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣφηνάκια με σούπα από γλυκοπατάτα και άρωμα κανέλας
Ab logo
  • Σφηνάκια με σούπα από γλυκοπατάτα και άρωμα κανέλας
Σφηνάκια με σούπα από γλυκοπατάτα και άρωμα κανέλας

Σφηνάκια με σούπα από γλυκοπατάτα και άρωμα κανέλας

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

16 μερίδες
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ. γ. κανέλα, τριμμένη
  • 3 καρότα, σε μικρές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες, σε μικρά κομμάτια
  • 1 κ. γ. κανέλα, τριμμένη
  • 3 καρότα, σε μικρές ροδέλες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1200 ml ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα καρότα, τις γλυκοπατάτες και το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, ρίχνουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό κότας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πετάμε το φύλλο δάφνης και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ. Επαναφέρουμε τη σούπα στη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις πάρει 1-2 βράσεις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε τη σούπα σε σφηνάκια, πασπαλίζουμε με λίγο έξτρα πιπέρι και σερβίρουμε.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Σούπα