facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣολομός με σάλτσα σαμπάνιας
Ab logo
  • Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας
Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας

Σολομός με σάλτσα σαμπάνιας

από Βίκυ Σμυρλή
Μέτρια
31'- 60'
3/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 φιλέτα σολομού παβέ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 10 κρεμμυδάκια μόνο το άσπρο σε λεπτές ροδέλες(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 4 κουταλιές της σούπας κρασί άσπρο ξηρό(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 4 μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές ροδέλες(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 6 κουταλιές της σούπας σαμπάνια ξηρή(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο
  • 240 ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα τσάιβς(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 4 φιλέτα σολομού παβέ
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 10 κρεμμυδάκια μόνο το άσπρο σε λεπτές ροδέλες(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 4 κουταλιές της σούπας κρασί άσπρο ξηρό(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 4 μανιτάρια φρέσκα σε λεπτές ροδέλες(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 6 κουταλιές της σούπας σαμπάνια ξηρή(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο
  • 240 ml κρέμα γάλακτος μαγειρικής(για τη σάλτσα σαμπάνιας)
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα τσάιβς(για τη σάλτσα σαμπάνιας)

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο σοτάρετε στο βούτυρο πάνω σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν δίχως να μαυρίσουν. Προσθέτετε το κρασί και τη σαμπάνια, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζετε να σιγοβράζετε, ανακατεύοντας τη σάλτσα μέχρι να μείνει στο ένα τέταρτο του όγκου της. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ελέγχετε για αλάτι και πιπέρι και αφήνετε τη σάλτσα να δέσει πάνω σε χαμηλή φωτιά. Την μεταφέρετε και τη σουρώνετε σε πολύ λεπτό σουρωτήρι ή σε σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι. Προσθέτετε τα ψιλοκομμένα τσάιβς και τα ανακατεύετε μέσα στη σάλτσα. Όσο ετοιμάζετε τη σάλτσα ζεσταίνετε ένα τηγάνι με ανάγλυφες ρίγες (ή γκριλιέρα) και το αλείφετε με λίγο λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια πινέλου. Ψήνετε τις φέτες του σολομού και από τις δύο πλευρές. Μπορείτε να τις ψήσετε και στο γκριλ του φούρνου. Τις σερβίρετε στα πιάτα και περιχύνετε με τη σάλτσα σαμπάνιας. Τις συνοδεύετε με λαχανικά ατμού ή με πατάτες τριμμένες στον τρίφτη και τηγανισμένες μέσα σε χυλό σαν κροκέτες.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790
  • Κρεμμύδια Ξερά Βιολογικής Γεωργίας Ελληνικά
    Το προϊόν είναι προσωρινά μη διαθέσιμο
    7064221
  • Μανιτάρια Λευκά Agaricus Εισαγωγής 500 gr
    500 γρ
    4,5 €/ κιλ
    €2,25
    7064278