Σουφλέ ατομικά με δύο ειδών ψάρια και λαχανικά
από AB Food Stories
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 150 g φιλέτο σολομού σε κυβάκια
- 150 g φιλέτο γλώσσας ή άλλου λευκού ψαριού, σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
- 200 ml γάλα
- αλάτι
- πιπέρι
- 2 κουτ. σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
- 100 g κουνουπίδι
- 2 κουτ. σούπας τυρί τσένταρ, τριμμένο
- 1 πατάτα
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο, σε κυβάκια
- 1 πράσινη πιπεριά, σε κυβάκια
- 1 κουτ. γλυκού κάππαρη (ξαλμυρισμένη), ψιλοκομμένη
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τη γλυκοπατάτα για περίπου 15 λεπτά να μαλακώσει. Στραγγίζουμε, τη βάζουμε σε πιάτο και τη λιώνουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά στο ελαιόλαδο αρχικά το πράσο, να μαλακώσει, και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, την πιπεριά, το σκόρδο και την κάππαρη. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε και τα ψάρια.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα, ώστε να γίνει μια κρέμα, μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο γάλα και περιχύνουμε το φαγητό μέσα στο τηγάνι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία, να πάρει μια βράση, και αποσύρουμε.
Λαδώνουμε 2 ατομικά πυρεξάκια και μοιράζουμε μέσα το μείγμα λαχανικών-ψαριών. Από πάνω στρώνουμε ομοιόμορφα τον πουρέ και με το κουνουπίδι φτιάχνουμε το σχέδιο που θέλουμε. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και το τσένταρ και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο