Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣούπα γιουβαρλάκια με τραχανά
Ab logo
  • Σούπα γιουβαρλάκια με τραχανά

Σούπα γιουβαρλάκια με τραχανά

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Σούπα
Σούπα γιουβαρλάκια με τραχανά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 φλ. τραχανάς γλυκός
  • 650 g κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 2 ασπράδια αβγού
  • 2 Λίτρα ζωμός λαχανικών ή κρέατος ή νερό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 κρόκοι αβγών
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • πάπρικα
  • αλάτι
  • 2 κ.γ. κορν φλάουρ
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τον τραχανά, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά για 4-5’.Πλάθουμε το μείγμα σε στρογγυλά μπαλάκια και τα αφήνουμε στην άκρη. 2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το καρότο και σοτάρουμε για 3-4’. Προσθέτουμε το δαφνόφυλλο, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον ζωμό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τα γιουβαρλάκια. 3. Μαγειρεύουμε για 25-30’ και αποσύρουμε από τη φωτιά. 4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιών και το κορν φλάουρ. Με μια μεγάλη κουτάλα παίρνουμε μικρές δόσεις από τη σούπα και, ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε σιγά σιγά την καυτή σούπα, ώστε να «φέρουμε» τους κρόκους στη σωστή θερμοκρασία. 5. Αδειάζουμε το μείγμα των κρόκων στην κατσαρόλα και την ανακινούμε, για να πάει παντού το αβγολέμονο. Προσοχή δεν ανακατεύουμε για να μη διαλυθούν τα γιουβαρλάκια. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζουμε για 2-3’. 6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με νιφάδες πάπρικας.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Σούπα
  • Σούπα γιουβαρλάκια με τραχανά