Σούπα κολοκύθας με κόκκινες φακές και κουρκουμά
από Άκης Πετρετζίκης
"Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει ιδέες για ένα ιδιαίτερο, εορταστικό μενού - πρώτο ορεκτικό η ""σούπα κολοκύθας με κόκκινες φακές και κουρκουμά"". Χρόνια πολλά!

Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 6 μερίδες
- 1 κουτ. σούπας κάρυ σε σκόνη
- 30 g σπόρους κολοκύθας καθαρισμένους (προαιρετικά, για σερβίρισμα)
- γιαούρτι (προαιρετικά, για σερβίρισμα)
- αλάτι χοντρό ή άνθος αλατιού (για σερβίρισμα)
- 1 lt ζωμός κοτόπουλο (ή 1lt νερό και 1 κύβος λαχανικών ή 50g μίσο λευκό)
- 10 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)
- πιπέρι
- αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 800 g κολοκύθα κίτρινη, καθαρισμένη (καθαρό βάρος)
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 80 g βούτυρο
- 6 φέτες μπέικον
- 200 g κόκκινες φακές
- 1 σκελίδα σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
- 2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
- 1 κουτ. σούπας κάρυ σε σκόνη
- 30 g σπόρους κολοκύθας καθαρισμένους (προαιρετικά, για σερβίρισμα)
- γιαούρτι (προαιρετικά, για σερβίρισμα)
- αλάτι χοντρό ή άνθος αλατιού (για σερβίρισμα)
- 1 lt ζωμός κοτόπουλο (ή 1lt νερό και 1 κύβος λαχανικών ή 50g μίσο λευκό)
- 10 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουτ. γλυκού ξερό)
- πιπέρι
- αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
- 800 g κολοκύθα κίτρινη, καθαρισμένη (καθαρό βάρος)
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 80 g βούτυρο
- 6 φέτες μπέικον
- 200 g κόκκινες φακές