Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου
Ab logo
  • Σούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου

Σούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Σούπα
Σούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κιλό ψίχα κολοκύθας, σε κομμάτια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 γλυκοπατάτα (ή απλή πατάτα), καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 750 ml ζωμός λαχανικών (ή ίση ποσότητα πράσινο τσάι)
  • 1 κ.γ. ξερό ή φρέσκο θυμάρι
  • 2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 420 γρ. γάλα καρύδας
  • χυμός λεμονιού, κατά το γούστο μας
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

Ας μαγειρέψουμε

Σούπα: Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την κολοκύθα, τη γλυκοπατάτα, τα κρεμμύδια και το θυμάρι για 5 - 7 λεπτά, ανακατεύοντας. Σβήνουμε με το ζωμό (ή με το πράσινο τσάι, ρίχνοντας μαζί και 2 φύλλα δάφνης) και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ ή με ραβδομπλέντερ (αν η σούπα είναι αραιή, πετάμε λίγο από το ζουμί, πριν την πολτοποιήσουμε). Ρίχνουμε τη σάλτσα σόγιας και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και ανακατεύουμε. Κρουτόν μήλου: Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τα κυβάκια του μήλου. Σοτάρουμε για 1 - 2 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το καγιέν, αλάτι και λίγο πιπέρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι τα κυβάκια να ροδίσουν καλά και να καραμελώσουν. Μοιράζουμε τη σούπα σε μπολάκια και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τα κρουτόν μήλου και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο (ή το δυόσμο).
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Σούπα
  • Σούπα κολοκύθας με θυμάρι και κρουτόν μήλου