Ab logo
  • Σούπα με μοσχάρι

Σούπα με μοσχάρι

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

1 στα 5
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Σούπα με μοσχάρι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 κ/γ ζάχαρη
  • πάπρικα (για το σερβίρισμα)
  • άνηθος (για το σερβίρισμα)
  • στραγγιστό γιαούρτι (για το σερβίρισμα)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ/σ αλεύρι
  • 1 κ/σ βούτυρο
  • 1200 ml ζωμός λαχανικών
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1000 g μοσχάρι κατάλληλο για σούπα κομμένο σε μερίδες
  • 1,5 κ/σ τοματοπελτές
  • 1 κ/γ πάπρικα
  • 1 κ/σ άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1 στικ σέλερι με το κοτσάνι
  • 1 πράσο
  • 2 καρότα
  • 2 κ/σ ξύδι
  • 80 ml κρασί
  • 150 g κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 150 g βολβούς από παντζάρια

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει, από όλες τις πλευρές. 2. Σβήνουμε με το κρασί, και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το αλεύρι, την πάπρικα, το δαφνόφυλλο, τον τοματοπελτέ και 500ml από το ζωμό και σιγοβράζουμε για περίπου μιάμιση ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. 3. Κατόπιν, χοντροτρίβουμε τα καρότα και τα παντζάρια. 4. Ψιλοκόβουμε το λάχανο, το σέλερι και το πράσο σε ροδέλες, τα σοτάρουμε με το βούτυρο για 4’, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και τα προσθέτουμε στο μοσχάρι, τα παντζάρια, τα καρότα, τον υπόλοιπο ζωμό, τον άνηθο και αλατοπίπερο. 5. Σιγοβράζουμε τη σούπα για 30’ και σερβίρουμε την σούπα με γιαούρτι, άνηθο και πάπρικα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Σούπα με μοσχάρι