Ab logo
  • Σουπιές Στιφάδο

Σουπιές Στιφάδο

από #MadeWithAB
Ένα γευστικό νηστίσιμο γεύμα.

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Σουπιές Στιφάδο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1500 g σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 1000 g κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  • 50 ml ξύδι
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 150 ml τοματοχυμός
  • 1 κ/σ τοματοπελτές
  • 1 κ/γ ζάχαρη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 2 μοσχοκάρφια
  • 4 κόκκοι μπαχάρι
  • 250 ml νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 60’. 2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμύδια με τις σουπιές για 5’. 3. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί μόλις εξατμιστούν, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τον τοματοπελτέ, τον τοματοχυμό, το αλατοπίπερο και το νερό. 4. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20’. 5. Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κρεμμυδάκια για 7’ και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τις σουπιές. 6. Σιγομαγειρεύουμε για 35’, προσθέτουμε ζεστό νερό εάν χρειαστεί και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Σουπιές Στιφάδο