Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας
Ab logo
  • Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

από Κωνσταντίνος Μπάρδης

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
  • 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ. σουσάμι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
  • 350 γρ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 2 κουταλιές σούπας σουσάμι για το πασπάλισμα
  • 200 γρ. νερό (για το σιρόπι)
  • 2 κλαδάκια φρέσκα φύλλα λουίζας (για το σιρόπι)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Φύλλο Βηρυτού 450gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7082023
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Σουσάμι  50 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064748
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499
  • Ας μαγειρέψουμε

    Βάζουμε τα φύλλα Βηρυτού το ένα πάνω στο άλλο και τα διπλώνουμε στη μέση. Από πάνω τους τοποθετούμε το ταψάκι, και χρησιμοποιώντας το σαν οδηγό, κόβουμε γύρω- γύρω το περίγραμμά του με ένα μαχαίρι σε στρογγυλούς δίσκους.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160ºC. Απλώνουμε το σουσάμι σε μια λαμαρίνα φούρνου και το ψήνουμε για 15 λεπτά, ώστε να καβουρδιστεί. Αφήνουμε να κρυώσει και το αλέθουμε μαζί με το γαρίφαλο και την κανέλα στο μπλέντερ. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ταψί με λίγο βούτυρο. Βάζουμε μέσα τέσσερα φύλλα Βυρητού, το ένα πάνω στο άλλο, αλείφοντάς τα ένα–ένα με βούτυρο. Πασπαλίζουμε με το μίγμα σουσαμιού. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο και πασπαλίζοντάς τα με λίγο από το μίγμα του σουσαμιού. Τα τέσσερα τελευταία φύλλα που θα βάλουμε, τα βουτυρώνουμε και τα πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές σούπας ολόκληρο σουσάμι. Χαράζουμε σε μικρούς ρόμβους. Ψήνουμε στους 150- 160ºC για 30 – 35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό και τα φύλλα λουίζας σε μία κατσαρόλα, ανακατεύουμε μια φορά στην αρχή και βράζουμε για 2 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα αραιό σιρόπι. Αφαιρούμε τα φύλλα λουίζας και με μια κουτάλα σιγά–σιγά περιχύνουμε τα σουσαμοπιτάκια όσο είναι ακόμα ζεστά με το ζεστό σιρόπι.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Σουσαμοπιτάκια με σιρόπι λουίζας

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Φύλλο Βηρυτού 450gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7082023
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
    7133790
  • Σουσάμι  50 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064748
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064499