1. Περιχύνουμε το ψωμί με το κρασί για να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.
2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, ζυμώνουμε για 5’ και αφήνουμε το μίγμα, σκεπασμένο, στο ψυγείο για περίπου 30’.
3. Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 175οC.
4. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τη σάλτσα στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.
5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
6. Τέλος, προσθέτουμε και τα σουτζουκάκια για να πάρουν μια γρήγορη βράση με τη σάλτσα.
7. Σερβίρουμε με το συνοδευτικό μας – ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας!