facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι
Ab logo
  • Σουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι
Σουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι

Σουτζουκάκια για το Κυριακάτικο τραπέζι

"Το #MadewithAB συνεχίζεται το 2018 με γεύσεις οικονομικές, γεύσεις Μεσογειακές, γεύσεις από τον τόπο μας... Τα σουτζουκάκια είναι μια γευστική και πολύ οικονομική συνταγή για το Κυριακάτικό τραπέζι! "
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 500 g σάλτσα τομάτας (για την σάλτσα)
  • αλάτι (για την σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για την σάλτσα)
  • 20 ml ελαιόλαδο (για την σάλτσα)
  • 4 κόκκοι κόκκοι μπαχάρι (για την σάλτσα)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για την σάλτσα)
  • 100 ml κόκκινο κρασί (για την σάλτσα)
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο (για την σάλτσα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για την σάλτσα)
  • 4 σκελίδες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (για τα σουτζουκάκια)
  • αλάτι (για τα σουτζουκάκια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για τα σουτζουκάκια)
  • 100 ml κόκκινο κρασί (για τα σουτζουκάκια)
  • 3 φέτες ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού (για τα σουτζουκάκια)
  • 500 g σάλτσα τομάτας (για την σάλτσα)
  • αλάτι (για την σάλτσα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για την σάλτσα)
  • 20 ml ελαιόλαδο (για την σάλτσα)
  • 4 κόκκοι κόκκοι μπαχάρι (για την σάλτσα)
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για την σάλτσα)
  • 100 ml κόκκινο κρασί (για την σάλτσα)
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο (για την σάλτσα)
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (για την σάλτσα)
  • 4 σκελίδες σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες (για τα σουτζουκάκια)
  • αλάτι (για τα σουτζουκάκια)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα (για τα σουτζουκάκια)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο (για τα σουτζουκάκια)

Ας μαγειρέψουμε

1. Περιχύνουμε το ψωμί με το κρασί για να μαλακώσει και το στραγγίζουμε.

2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά, το σκόρδο και τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια, ζυμώνουμε για 5’ και αφήνουμε το μίγμα, σκεπασμένο, στο ψυγείο για περίπου 30’.

3. Πλάθουμε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 175οC.

4. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για τη σάλτσα στο ελαιόλαδο, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα.

5. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

6. Τέλος, προσθέτουμε και τα σουτζουκάκια για να πάρουν μια γρήγορη βράση με τη σάλτσα.

7. Σερβίρουμε με το συνοδευτικό μας – ρύζι, ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας!

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Κυριακάτικο Γεύμα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7070127
  • ΜΠΑΧΑΡΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 50 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064721
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    9,4 €/ λιτ
    €9,40
    7143658
  • Σκόρδα Ξερά Δίχτυ Ελληνικά
    1,98 €/ τεμ
    €1,98
    7064241