Σουβλάκι πεσκανδρίτσας με μπέικον και δενδρολίβανο
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
Καμία
Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 600 γρ. πεσκαντρίτσα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
- 12 λωρίδες μπέϊκον γυρισμένες σε ρολό
- 12 κλαράκια δενδρολίβανου
- λεμονιού (για τη μαρινάδα)
- αλάτι (για τη μαρινάτα)
- πιπέρι (για τη μαρινάτα)
- λαχανικά (συνοδευτικά)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Έχεις ήδη στην κουζίνα
Ας μαγειρέψουμε
Αφαιρείτε τις βελόνες του δενδρολίβανου και απογυμνώνετε το κλαράκι για να περάσετε μέσα το ψάρι και το μπέϊκον. Κρατάτε μόνο τις κορφούλες. Αφήνετε τα κλαράκια σε νερό για να βραχούν και να μην καούν στη σχάρα.Κόβετε το ψάρι σε μπουκιές όσες και τα σουβλάκια Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας και μαρινάρετε για λίγο μέσα τις μπουκιές του ψαριού. Περνάτε από τα κλαράκια ένα κομμάτι ψάρι και δίπλα του από ένα ρολό λωρίδας μπέικον. Διπλώνετε τις κορφούλες του δενδρολίβανου με αλουμινόχαρτο για να τις προστατέψετε από τη φωτιά. Ψήνετε τα σουβλάκια σε πυρακτωμένη σχάρα του γκριλ ή του BBQ και τα σερβίρετε ζεστά. Τα συνοδεύετε με φέτες λεμονιού και ψητά λαχανικά που ψήνετε συγχρόνως με τα σουβλάκια στην ίδια σχάρα (τομάτες, φινόκιο, αντίβς κ.α.)