Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη
Ab logo
  • Σπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη

Σπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη

από MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

1'- 30'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Σπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη

Θα χρειαστώ υλικά για 5 μερίδες

5 μερίδες
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • πεκορίνο, για το σερβίρισμα
  • 6 ψητές πιπεριές από βάζο (καλά στραγγισμένες)
  • 60 ml παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 g καρύδια
  • 100 g πεκορίνο
  • 2 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
  • 1/2 κ.γ. μέλι Κρήτης «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
  • 1 ματσάκι φρέσκια ρίγανη (τα φυλλαράκια)
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 5 λίτρα νερό, να πάρει βράση. Πέστο: Στραγγίζουμε τις πιπεριές από το βάζο, τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνουμε στον πολυκόφτη. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά του πέστο και πολτοποιούμε το μείγμα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι ή πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. Μόλις πάρει βράση το νερό, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν και τα βράζουμε 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που προτείνεται στη συσκευασία. Τα στραγγίζουμε κρατώντας 1 φλιτζάνι από το υγρό τους και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το πέστο πιπεριάς, λίγο από το νερό όπου έβρασαν και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας να αναμειχθούν τα υλικά μας. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, προσθέτοντας πεκορίνο και μερικά φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης επιπλέον.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Σπαγγέτι με πέστο ψητής πιπεριάς Φλωρίνης, πεκορίνο & φρέσκια ρίγανη