Σπαγκέτι με αχιβάδες
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 450 γρ. σπαγκέτι
- 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 μέτριες σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
- 1 φρέσκια πιπερίτσα τσίλι, ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
- 1 κιλό φρέσκες αχιβάδες, ξεπλυμένες σε νερό και βουρτσισμένες σχολαστικά
- 225 γρ. κονκασέ (προαιρετικά)
Ας μαγειρέψουμε
- Βράζουμε τα σπαγκέτι σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για περίπου 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει έντονα γιατί πικρίζει (αν χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές τσίλι, τις σοτάρουμε και αυτές μαζί με το σκόρδο).
- Προσθέτουμε τις αχιβάδες και το κονκασέ (αν το χρησιμοποιήσουμε) και τις αφήνουμε να μαγειρευτούν για περίπου 8 λεπτά, σείοντας τακτικά το σκεύος, μέχρι να ανοίξουν οι αχιβάδες (πετάμε όσες δεν άνοιξαν).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε προσεκτικά με την πιρούνα μέχρι η σάλτσα να καλύψει τα ζυμαρικά. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο