Σπαγκέτι ολικής άλεσης με φακές, πιπεριές, καρύδια και βασιλικό
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 360 γρ. σπαγκέτι ολικής άλεσης
- 1 σκελίδα σκόρδου, κομμένη σε λεπτά φετάκια
- 1 ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 φλ. βρασμένες και στραγγισμένες φακές
- 2 φλ. ψιλοκομμένο λάχανο (ή ψιλοκομμένες φουντίτσες από ωμό μπρόκολο)
- 50 γρ. καρυδόψιχα
- χονδροτριμμένη φέτα ή ξινοτύρι
- φυλλαράκια από φρέσκο βασιλικό
- 45 ml ιαπωνική σάλτσα σόγιας (ή λευκό ξηρό κρασί)
- καυτερό και γλυκό μπούκοβο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Ας μαγειρέψουμε
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε να βράσουν τα ζυμαρικά, σε άφθονο αλατισμένο νερό, για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στο πακέτο τους. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε κατά μέρος (κρατάμε 1 1/2 φλ. από το νερό τους).
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το λάχανο (ή το μπρόκολο), για 3- 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια. Σβήνουμε με τη σάλτσα σόγιας (ή το κρασί), ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις φακές και το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών και ανακατεύουμε.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά.
• Ξαναβάζουμε σε δυνατή φωτιά, μαγειρεύουμε για 2 -3 λεπτά και αποσύρουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, την καρυδόψιχα και το βασιλικό και ανακατεύουμε.
• Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τα δύο είδη μπούκοβου και το τυρί και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο