Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού
Ab logo
  • Σπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού

Σπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Σπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 300 γρ. Spaghettini Cucina Bella
  • 3 φρέσκες μέτριες τομάτες
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • πιπέρι
  • τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Βράζουμε τα Spaghettini Cucina Bella σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Χαράζουμε ελαφρώς χιαστί τις τομάτες στη βάση τους και τις βυθίζουμε σε νερό που κοχλάζει σε μια μέτρια κατσαρόλα. Τις αφήνουμε για περίπου 15 δευτερόλεπτα, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βυθίζουμε αμέσως σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, για άλλα 15 δευτερόλεπτα. Τις ξεφλουδίζουμε (εύκολα μετά την εναλλαγή καυτού-κρύου νερού), τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τους ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε μέρος σκιερό και δροσερό (όχι στο ψυγείο). Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα, ρίχνουμε από πάνω στην ωμή σάλτσα τομάτας-βασιλικού, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Σπαγκετίνι με σάλτσα βασιλικού