Σπανάκι με αβγά μάτια
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 1,5 κιλό σπανάκι
- 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 4 αβγά
- 70 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. βούτυρο (γεμάτο)
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7073115
7064229
7062945
7064310
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζουμε, πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε να στραγγίξει. Σε ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, τον μισό από τον άνηθο και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι και να τραβήξει τα υγρά του. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το βούτυρο. Όταν λιώσει, ρίχνουμε το σπανάκι και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε 4 λακκούβες. Σε κάθε λακκούβα σπάμε από ένα αβγό, πασπαλίζουμε με τον υπόλοιπο άνηθο και το ξύσμα. Αφήνουμε να ψηθούν τα αβγά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό,Βραδινό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7073115
7064229
7062945
7064310
Για δες 4 ακόμη προϊόντα