Ας μαγειρέψουμε
1. Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε κρύο νερό με 2 κουτ. σούπας ξίδι 2. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και τα ξεπλένουμε από το νερό που μούλιαζαν. 3. Σε μια βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, φρέσκο και ξερό για 3’ μέχρι να γίνει διάφανο. 4. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την σοτάρουμε για 3’. 5. Στην συνέχεια, ρίχνουμε τα ρεβίθια μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τον μαϊντανό και τον άνιθο. 6. Προσθέτουμε το νερό και αφού πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά σιγοβράζουμε για 20’. 7. Προσθέτουμε το σπανάκι, την τομάτα, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αλατοπίπερο. Προαιρετικά προσθέτουμε και την καυτερή πιπεριά8. Βράζουμε για 15’ ακόμα σε χαμηλή φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα, μέχρι να εξατμιστεί το νερό. 9. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο σαν σαλάτα.